-
-
-
 

Τρόπος έκφρασης

Τα δικά μου tattoo και η σημασία τους...
Φτερωτός μονόκερος.

Ούτε πήγασος, ούτε μονόκερος αλλά και τα δύο μαζί! Πήρα στοιχεία κι απ τα δύο αυτά πλάσματα που με εκφράζουν απόλυτα κι έφτιαξα το πρώτο μου tattoo σε μια δύσκολη φάση της ζωής μου!

Ο μονόκερος έχει προκαλέσει το σεβασμό αλλά και την περιφρόνηση.Έχει φέρει στην επιφάνεια το χειρότερο εαυτό μερικών ανθρώπων -[απληστία, εγωισμό και το λιγότερο, την πρόθεση εξαπάτησης (όπως εκείνοι που οδηγούσαν έναν μονόκερο στο θάνατό του, ξεγελώντας τον)], αλλά και τον καλύτερο.
Άγριος στην πάλη για την ελευθερία του αλλά κατά κανόνα απίστευτα ήμερος, ο μονόκερος είναι το μοντέλο εκείνων που πιστεύουν ότι η ελευθερία δεν χρειάζεται να κερδίζεται πάντα και μόνο εις βάρος άλλων.

Ο μονόκερος ήταν πολύ περήφανος για να πιαστεί ζωντανός. Σαν σύμβολο του φεγγαριού, το πλάσμα αυτό ανήκε στη Θεά Άρτεμη, που ήταν Θεά της σελήνης και του κυνηγιού...

Πήγασος

Ένα περήφανο φτερωτό άλογο που δε δαμάζεται. Ανεξάρτητο, ελεύθερο και εκεί που χρειάζεται μαχητικό. Ιστορικά, ο Πήγασος βγήκε μέσα από το αίμα της Μέδουσας, μετά τον θάνατό της από τον Περσέα, και ο Ποσειδώνας το χάρισε στον Βελλεροφόντη. Ο θρύλος θέλει τον ηρωικό πολεμιστή να χρησιμοποιεί τις σπάνιες πτητικές ικανότητες και τους εναέριους ελιγμούς του Πήγασου για να αποφεύγει τις φλόγες και τα δαγκώματα της Χίμαιρας και τελικά να σκοτώνει το θηρίο με ένα χτύπημα του δόρατός του στο ανοιχτό της στόμα. Ο Πήγασος δε δεχόταν σέλα από τον αναβάτη του, κι έτσι ο Βελλεροφόντης τον ίππευε μόνο με το χρυσό χαλινάρι της Αθηνάς. Κατά τον Ησίοδο, στη Θεογονία, το όνομά του οφείλεται στις «πηγές» του ωκεανού όπου είχε γεννηθεί, έτσι το όνομα φέρεται να έχει σχέση με πηγές. Ο Πήγασος, φτερωτός όπως ήταν, ανήλθε στον Όλυμπο, στην έδρα των Αθανάτων, και διέμενε στην υπηρεσία του Δία, χρησιμοποιούμενος για τη μεταφορά των κεραυνών από το εργαστήριο του Ηφαίστου στην κατοικία των θεών.


Ηλιος

Η βάση και τα θεμέλια όλης της ζωής. Ο ήλιος είναι ζωοδόχος αλλά στην υπερβολή του μπορεί να σκοτώσει. Ο βασικός του όμως συμβολισμός προέρχεται από την πορεία του στον ουρανό, όπου γεννιέται, αναπτύσσεται, δύει και πεθαίνει για να αναγεννηθεί την επόμενη μέρα. Συμβολίζει και την αλήθεια.

Δελφίνια (ζευγάρι)
Αγαπημένα πλάσματα!

(Κέλτικη παράδοση) Tο νερό έχει την εξουσία να «ξεπλένει» προβλήματα του παρελθόντος και να αναζωογονεί ένα πρόσωπο. Ως εκ τούτου, το δελφίνι αντιπροσωπεύει την αναγέννηση!

Συμβολίζει επίσης την αξιοπρέπεια, τη διάθεση για παιχνίδι, την πίστη, την ελευθερία, τη δύναμη και τη χαρά.


Γοργόνα

Σύμβολο του πάθους, του έρωτα και της δύναμης. Ικανή να θυσιαστεί για όποιον άντρα ερωτευτεί, αλλά το ίδιο ικανή να καταστρέψει όποιον την ερωτευτεί.

Με λίγα λόγια
be honest or stay away

0 Comments:

Post a Comment